woensdag 22 juli 2015

Yoghurt - ijs

Pure nostalgie dit. Zelfgemaakte ijsjes. Met twee kadees* in huis, en een zomerse temperatuur kom je vanzelf terug op zulke ideeën. Passeer dan eens langs de hema en je bent voor geen geld ook zo'n ijsvormen rijker.

Je kan eindeloos variëren in de samenstelling van je ijsje. Tot nu toe kunnen we die gretige mondjes nog happy houden met fruityoghurt. Maar ook fruitsap of frisdrank of zelfgemaakte combinaties zijn mogelijk.
Of echt ijs. Stel je voor... écht ijs als ijslolly. Hou je niet voor mogelijk !


Nu is zo een potje yoghurt kei simpel tot ijsje gedoopt. Plof daar een stokje in en het is in orde. Maar dit ziet er leuker uit. De kleur roze helpt ook natuurlijk.

Ik wilde laagjes, en in die yoghurt zit genoeg kleurstof (tot zover verantwoord eten geven) om verschil te zien. Komt er op neer dat je potjes open trekt, yoghurt in de vormen giet en klaar.


Enige tijd in de diepvries en dan krijg je dit. Kinders vinden het heerlijk. En -buiten die toegevoegde kleurstoffen dan...- is het nog redelijk gezond.


Voor iedereen die het niet weet: je haalt de ijsjes er uit door de vorm heel even te verwarmen. Met je handen, of met warm water.

*kadees: kinderen.


2 opmerkingen:

  1. Hier in de week ijsje gemaakt van vers fruitsap. Maar dit lijkt me veel handiger voor kleine etertjes. Het fruitsap smelt zo snel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fruitsap is ook heel lekker! Deze yoghurt is ideaal voor kleine mannekes, ze lusten het graag en het laat zich makkelijk eten. (en makkelijk afwassen als ze prossen ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...