woensdag 24 juni 2015

Rabarber Crumble Taart


Rabarber in een taart, dat is niet mijn idee van lekker. Rabarber hoort fris en groen en knapperig en sappig en met veel suiker te zijn. Maar ik leef nu eenmaal niet alleen op deze wereld, dus als ik de vraag krijg om er een taart van te maken, dan doen we dat.

Een vlaai maken was een brug te ver. Moet je ook niet gaan overdrijven. Vlaaien koop je maar bij de bakker. 

Dus het werd een bodem van verse bladerdeeg en een vulling van fijngesneden rabarber.
De rabarber werd licht gebakken met een beetje boter, met wat kandijsuiker erbij voor de smaak en niets meer dan dat. Een crumble er over, afbakken en afwerken met klein beetje kaneelpoeder en bloemsuiker.
Zo. Veel beter dan een vlaai. Toch?

























Bedankt buurvrouw van mijn ouders, voor de heerlijk sappige, kraakverse rabarber.

2 opmerkingen:

  1. Ook aan de rabarbertaart?
    Ziet er lekker uit, de mijne was ook erg lekker, goed voor nog eens een keer.
    Het recept staat erbij.
    groetjes, Loes

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...